Senaste Inlägg

Den nya "katte-ungen" ...

Japp, nu har man börjat gymnasiet på Katedralskolan här i Uppsala...
Mycket annorlunda från vad jag är van vid men mycket trevliga människor och en och annan häst-tjej : ) *lycka*
Var bara ute och gick med nina idag igen (ca 6km) pga att jag försöker låta såret läka helt innan jag får rida igen, bara i fall att.
Men hon gick fint, lite "pufffig" men fina steg som vanligt :)
Har börjat använda nåt som heter "blå sprej" på flugsåren och det vekar funka ganska bra, de färgar dock av sig extremt mycket i en klar LILA färg... :S Vi ser ut som freaks men så länge det hjälper så bryre jag mig inte så mycket xD (Dock så blir jag lite krossad av att se hennes fina vita man med lila ränder D:) *suck*
Aja, borde sova nu, ska ju upp tidigt till plugget....
Kakor till den som vet ett sätt att få bort den lila färgen utan nån farlig kemikal :D
/ Knorris

På Vasa

I morgon börjar skolan!

Sommarlovet drar sig mot sitt slut och i morgon börjar jag i en ny skola.
Inget mer lata sig, nu blir det återigen dags för seriöst plugg. D:
Lite läskigt men Shahina måste ändå fortsätta tränas så jag kommer inte ha tid tid att klaga. xD
Måste dock tänka possitivt OCH förbereda mig mentalt...
/ en aning stressad liten elanor

Hemma igen...

Jahapp, då var man hemma igen efter en lång helg.
Vi åkte ända upp till Rättvik i fredags för årets Vasaritt. Shahina var jätte duktig i transporten och gick direkt på och av när vi bad henne. Resan tog ca 3,5h men Mamma och jag lyssnade igenom hela "Love Never Dies" och pratade, så det gick ganska snabbt ändå. :)
Anlägningsplatsen var underbar, Rättviks Travbana, med två sandspår, speaker torn(med riktigt högtalarsystem), innerplan av gräs som fungerade som viloområde, en liten dalahäst, egna gäststall och mycket mer. :)
Vi bode på "The Green Hotel" i Tällberg som hade en fantastisk utsikt av Siljan, personalen var trevlig även fast våra  ät-tider var lite konstiga.
Tyvärr så märkte vi på morgonen(lördag) att Shahinas sår förvärrats lite under natten, inte mycket. Men eftersom vi rider med bomulls-pad, fårskinspadd och för att sadeln inte ligger på just där så tyckte vi att det var värt ett försök.
Dock var vetrinären lite "drasstisk" och drog bort sårskorpan. Need I say more?
Shahina blev i alla fall inte så "glad" och ville efter det inte att vetrinären skulle ens röra vid henne (tio minuter innan hade vi ffs fått smörja och rengöra såret helt utan problem >.< )
I alla fall, hon vetrinären tyckte inte det var nån idé och vi blev uteslutna. Kul vah?
Jag blev inte direkt glad men bestämde mig snabbt för att inte bli sur/ledsen och sa nåt i still med "ok" och lät mamma ta hand om resten.
Surt.
Jag är ganska nöjd med mitt beteende och tycker jag hanterade vår första uteslutning i distans ganska bra. Ville inte vara någon dålig förlorare. Eller?
Ibland går det bra och ibland går det mindre bra. Visst?
Jag vände på situationen och gjorde något bra av det hela, titta på banan för nästa år, tog massvis med bilder (över 600 st) och hejade på de andra ryttarna. Det blev ganska roligt tillslut.
Nästa dag(söndag) så tog vi hem min lilla ängel och jag var glad att se att hon inte var svettig alls efter den långa resan och var faktiskt väldigt lugn, vilket är väldigt ovanligt.
Hon verkar ha kommit över sin rädsla av transporter. :D
Det första hon gjorde efter att ha kommit tillbaka in i hagen var att rulla sig :) <3
Tack Mamma, Pappa, Shahina och Amanda.
Nästa gång då jävlar, ska dom få se på annat!
/ en trött elanor