Senaste Inlägg

"Allt du önskar skall du få" :)

Blev en 16km runda med Shahina idag i skogen. Red inte så fort p.g.a. mörker och snön som gav min lilla Darling snösulor upprepade gånger som jag fick hoppa av och ta bort. >.< Ca 2 h till i skogen vilket ger en ungefär medel på 8km/h... inklusive uppvärmning... Inte så fort men ändå ett hyfsat tempo efter våra stopp. x)
Konstaterar en sak: skidåkare men pannlampa som skrämmer hästar i rusande tempo gillas ej...! Att de heller inte stannar, och kanske ber om ursäkt, när hästen är rädd eftersom de rusar förbi då börjar man undra! Korkade odågor(!) och alltid är dom män! Säger bara det... >.< Ni äger inte skogen! D': och det heter ridstig av en anledning, om man är där så måste man fatta att man kanske möter en häst! (...) Inte galloperar vi förbi människor, cyklister eller andra hästar som världens vildar, då borde inte dom heller göra det! ussh, nu har jag klagat så att det räcker... >.<"
Now, on a happier note! ;)  :

Biljetterna till LND * och POTO** är bokade till vår resa till London den 5-10 Januari!! :D Bättre sent än aldrig, men så är det ofta i vår familj... (i alla fall om mamma får bestämma^^ ) Kommer bli sååå roligt! :D Sen har jag också världens lust att rida i Hyde Park nu när vi ändå ska till London. Mamma sa att hon kanske fixar det i morgon.;)
Amanda och jag hade tänkt rida långtur i morgon men tyvärr så föll våra planer igenom eftersom vi hade tänkt låna hennes nya medryttarhäst, Besten, men han ska ridas av någon annan i morgon så det går inte... Får bli någon annan gång helt enkelt... :)
Måste sluta vakna klockan 13:11, och det är ju så att vi har ska släppa ut hästarna i morgon vilket innebär att klockan 8:15 så måste jag vara ute ur dörren. >.<
Måste alltså gå och lägga mig snart >.< ... vill bara se "the Big Bang Theory" som börjar snart...eller .. essh>.< .. strunt i TV:n elanor , du måste sova!
Antar att min inre röst vet bäst...  men ett litet tag går nog bra, får se vilken episod det är ... :)
för er som inte är "phantom phans" xD :
*(Love Never Dies)
**(the Phantom of the Opera)
/ looney

Vrickad eller bara elanor?

"On your mark red ribbon runner
The caressing rev of motors
Finely tuned like fancy women
In thirties evening gowns"
-Joni Mitchell, For the Roses

Sitter faktiskt och pluggar och väntar på klockan 4 då jag ska träffa Amanda och bege oss till stallet för att förhoppningsvis ta en tur med Nipeta och Shahina. Kul kommer det bli!
Man kan nog inte plugga ordentligt, i alla fall inte på ett lov, utan musik. Joni Mitchell är en av mina favoriter att lyssna på, särskilt i en sådan situation. Jag har kommit framtill att detta med mitt intresse till sådana musiker så som J.M. är främst på grund av min pappas lyssnande. Joni Mitchell, Elton John, Norah Jones, Tracy Chapman, Simon & Garfunkel och SADE är kanske inte så vanliga lyssnings-material för en 16-åring år 2010.... Eller? Men sen är jag lite så där också...konstig på ett förklarligt, fast ändå oförklarligt sätt.. xD
Har föresten tänkt bli extremt duktig på Fysik, Biologi och Kemi efter lovet, så jag har mycket jobb framför mig....
Tillbaka till pluggandet alltså....
/Konstiga lilla jag som sitter med nosen i en bok på ett lov >.<

Carro till Häst! ;)

Idag var Carro här!! :)
Var i stallet tidigt för att släppa ut hästarna så jag hade då ganska mycket tid för att mocka hämta hö-silage o.s.v.  men hade inte egentligen tänkt vänta tills 12.00 >.< Caroline hade lite problem med att hitta rätt busshållsplats och verkade vara ganska trött, den lilla stackarn. Hennes första ridtur till häst blev ute bland snödrivorna på Shahina med mig till fots. :)  Vi hade det väldigt trevligt fram tills jag råkade släppa tyglarna kom efter hästen.(Det är väldigt svårt att hinna med en häst med snö upp till knäna) Då fick både Carro och jag panik, men Shahina var som tur var välldigt lugn men förstod då ingenting av vad både jag och Carro sa/gjorde.
jag :  "STANNA CARRO, STANNA! SLUTA VIFTA MED HÄNDERNA OCH TA I TYGLARNA!"
carro : "VAHHH??!! STANNA SHAHINA STANNA!!"
jag : "SHAHINA! *PprrrrRRRrrrooOOOoo*
xD tur att det slutade bra och att ingen blev skadad. ^^
Gud vad knäppa vi måste sett ut! x)  Förlåt gumman! :') <3  Jag vet att jag inte skulle släppt men jag orkade verkligen inte :') Nästa gång får du rida på sommaren, men du var jätte DUKTIG för att vara första gången! :D
Shahina var också extremt duktig som bara vandrade på och inte började busa!
Finaste hästen på jorden är min Shahina, så det så!
Sedan åkte vi hem till mig och kolla på film, Rush Hour & början på Moulin Rouge ! :) Sen spela vi lite spel också på Kinect :) Kul, Kul men Carro får krya på sig! Hon verkade lite sjuk fortfarande :/ *Kram till dig Carro*
Här kommer en bild från idag tagen av mig på Carro på Shahina på Kvarn ! :)
Tagen på Gården den 27/12- 2010

music is the cause and cure for insanity

Har tittat på en Johnny Depp film med Familjen och jag måste erkänna att han är en av mina favorit skådisar.:) Han är så himla skön (och ser nästan alltid ut som en rädd hamster^^) och vet exakt hur man ska få publiken att älska honom. Inte många kan få en annars läskig film att bli så rolig och underhållande som han :) Tim Burton är med på ett hörn men det mesta av äran bör gå till Mr Depp :)  (Låt oss aldrig glömma Sweeney Todd :'O! <-----läskig men med massor av fina låtar )
måste bara få er att lyssna på den här låten bara för det! Om ni någonsin undrat så är det sådan här musik so spelas i min huvud hela dagen och hela natten...^^ Jag borde bli kompositör för alla de styckena som poppar upp hela tiden ...:)  Att tänka på....
Aja, idag har vi ridit Nipeta och Shahina i skogen, med mamma asså. Kanske 12km :) Men stackars lilla Angel blev lite kall om sina små mugg fötter så vi tog alltså den "korta" vägen istället för de hela 16 kilometrarna som vi egentligen tänkt ta.
I morgon ska, förhoppningsvis, Carro komma och rida ett tag på någon av hästarna :) Vi får se om hon vågar, stackarn x) Blir jätte kul, och jag hoppas verkligen att hon har roligt :) (Shahina kanske är det smartaste valet att sätta henne på nu när jag tänker efter... ) Men roligt ska vi ha, även om vi inte, kanske, rider. :D
(Tänkte bara säga att jag provat min nya LAS hjälm idag och jag ÄLSKAR den <33 Så himla fin och bra! Man kan inte ha den när det är för kallt MEN man kan ha den med en mössa utan att vara "rädd" för att spräcka skallen eller hjälmen (undrar vilken som är hårdast xD)  höhö, jag tror inte riktigt man kan göra det föresten, men kanske.... kanske... :S läskig tanke ju....
Aja, nu måste jag sova!
Har utsläpp i morgon och måste upp klockan *GULP* 7:30 :'O
SAVE ME!!!
adieu
<3
/leyley

Fågelflykt

I morse vaknade jag av ett skrik.

Vår kanariefågel, Woodstock, hade bestämt sig för att flyga runt i vårt vardagsrum med en knäpp katt i huset(Amber) och Daniel hade fullt upp med att försöka fånga katten.
Något obehagligt.  Woodstock satte sig i julgranen och gömde sig samtidigt som katten slängdes ut.  Stackars misse, men vi behåller våran fågel if you don't mind... >.< Tur att han inte blev misse mat!
Han mår bra nu och verkade faktiskt ha skit kul innan mamma börja hoppa på honom med en gardin. Fick in honom i buren efter ett tag. Den lilla fjäderbollen mår bra fast än lite omtumlad, stackarn xD
Ska till stallet ganska snart och hoppas att kunna rida lite idag...
/leyley

 

God Jul Allesammans!

Visst är det Jul och jag är jätte nöjd med årets klappar :)
De flesta prylarna ska jag ta och erkänna är till stallet men inte är det så konstigt och jag är glad att det är så. Är man i stallet så länge som jag är varje dag då villl man ha snygga och praktiska prylar som dessutom håller en varm. Sen ska jag ta och avslöja en liten "hemlighet" för dom som inte märkt det. Jag är ett riktigt Kingsland freak och medger att jag börjar bli lite av en märkespolis...xD Men dom är så varma och bra och håller länge  (och skiiiiit snygga) så varför ska det spela så stor roll..? ^^ Aja, pappa var super snäll och köpte en ursnygg och varm kofta+väst från Kingsland (köpt på underbara Sporren <3 ) som jag provat lite idag :)
Fick en uber bra hjälm från LAS från mamma och jag måste faktiskt ta och berätta att Ni måste alla gå och köpa en på direkten (eller kanske efter kylan lagt sig) för att den är super skön. Och jag som verkligen behövde en till hjälm. Det är absolut inte smart att bara ha en fungerande hjälm och om man dessutom kan bära en sådan stilig hjälm som min nya så har man tur <3 Mina föräldrar äger helt enkelt :'D
Daniel har sin flickvän över i natt men det stoppar då inte mig från att börja ett litet "Chick Flick marathon" helt själv här i vinterkylan...^^  Men man har ju datorn och en fluffig liten vit kanin som sällskap :)
Jag tror det blir P.S. I Love You först sen kanske en Johnny Depp film :)
P.S. I Love You till den som läser !!

Jul PUSS
(gud vad olikt mig)

/ looney  tunes

Ni firar på fel dag!

Sant ju...
Varför tror ni egentligen att det heter JulAFTON egentligen era knäppisar xD, jo för att det är på JulDAGEN som man firar ^^ :)
Svenskar är bra roliga...
Har ridit en liten tur på Nipeta med Mamma & Shahina idag. Nipeta fick ha sitt jätte söta nya schabrak som vi köpte på Globen och Shahina var vacker, som vanligt, i lite andra söta grejor. Lite kul att rida förbi alla de ljusfyllda husen nu på julafton och se hur glada alla är. Själv känns det inte riktigt som jul än utan snarare som en, liksom, lotsas jul. Varför kan inte julen komma om en vecka eller två istället? Då kanske jag känner med mer manad att springa runt och flamsa mig med min familj som jag brukar göra så här års.... Men nu känns det på något sätt tomt och fel.
Vad fan är det som saknas?!
Jag vet helt enkelt inte.
Det kanske är så att med tanke på det som hänt den senaste månaden så orkar jag helt enkelt inte...
Lite bättre mår man när man ser hur glada alla andra är såklart. Som nyss när vi red förbi dom där husen. Tanken på  barnen som var antagligen glada över alla de presenter de skulle få. Tanken på föräldrarna som antagligen stod där med kamera och log åt "tomten" som antagligen just gått in genom köksdörren.
Vad fan är det för fel på mig som ser andra människor vara glada och nästan börjar gråta igen...
Usshh.. vilken hemsk människa jag är...
Jag har tur som har sådan tur med allt i livet. Tur som har våra vackra hästar och djur som jag älskar så. Tur som har mina underbara vänner som betyder så mycket för mig ...:')  Tur som inte är helt korkad och oftast har det gå bra för mig i skolan.... Tur som har föräldrar som spendera bland annat så mycket tid på mig och allt som jag vill göra...
Varför ska jag vara alls ledsen...?
Jadu, jag vet helt enkelt inte.
Jag är lyckligt lottad. Det vet jag. Men någonting känns fel.
hoppas det löser sig
/LooneyTunes