Senaste Inlägg

kom ihåg lapp...

Måste komma ihåg dessa:


  • NH4+ (Ammoniumjon)
  • NO3-(nitratjon)
  • SO42- (sulfatjon)
  • OH-(hydroxidjon)
  • PO43-(Fosfatjon)

pluggar in i det sista!! ")

tidigt avslut på skoldagen...

kemi, kemi, kemi, kemi och åter KEMI! men lite gladare blir man av pannkakor :D' trött är man... har varit i stallet:pysslat med Nipeta (hon ser jätte fin ut  :) ) ,  mockat osv och pluggat medans mamma tog ut Dixie. Nipeta fick gå promenad också och var duktig, mamma tog henne idag..

Har prov på onsdag, kemi... som man kanske förstår, men nu ska jag äta middag och sova :)

<3

ellan

Dressyr helt enkelt...

Idag har man provat sadel!
Det blev inte så lyckat, men visst har man lärt sig något...
Dressyr sadel & bomlös. Första sadel till Nipeta och (dressyr)tävlingssadel till Shahina :)
Det är faktiskt ganska otroligt hur tur vi haft när det gäller storlekar! N+S har ju samma på nästan allt! (träns, grimmor, täcken, schabrak, benskydd, m.m)  :D
Har fått en lektion av Elin också :) Shahina var inte riktigt med på idén och jag höll på att frysa till döds så inte helt bra gick det heller. Gick bättre mot slutet :)
Kemi också... vad kan man säga... nu j*vlar ska det gå bra på det kommande provet :)
HEJAHEJAHEJAHEJAHEJA!!
Globen igår var jätte roligt btw! Arabhästarna och kamelerna var den röda rosen i den annars också väldigt fina buketten faktiskt ! Körningen och reining-en var också jätte kul! Ja, allt! :D'
wraaak.
/elanor

>Dagens Helvete<

så kallt! JAG DÖR! Skulle rida dressyr i ridhuset men även den planeringen gick åt helvete! De hade hoppträning där inne så Shahina och jag försökte rida på en av ute banorna, som btw inte är plogade, och höll på att frysa fötterna av oss :'/ strunt dag, det ända som var kul var fan DANSEN på idrotten och vår lilla utklädning grej idag :D Hahaha, svårt att spela kille ju under dansen! >Svårt< att leda och få den andra att göra som man vill!! :O
Fick bara G på fysik (fanskithelvete) provet :'/ men nästa gång går det bättre, men innan dess borde jag nog söka lite hjälp.. Jag tror ärligt talat att jag börjar bli knäpp pga mina >små< hysteriska drama utbrott lite nu och då...
Kanske bara stress ... :/

"What new surprises lie in store...? " <--- älskar att sjunga den noten som kommer samtidigt :)

"And music, your music
It teases at my ear
I turn and it fades away and you’re not here"
http://www.youtube.com/watch?v=47dUc4iMAvQ
Sitter med min kanin i knäet och lyssnar på POTO. ^^ Ramin Karimloo är bäst, lyssna på hur han tar de höga partierna med sådan styrka och känsla :O :D  Kan knappt vänta till jag får höra honom och de andra fantastiska i London i vinter :)Får verligen se till att det blir av!
Ska med Mone till stallet idag, vilket blir jätte kul! Specielt sen vi inte setts på väldigt länge... Men vad många minnen man har, och oj vilken fantasi vi hade när vi var små ^^
Får ta en liten sväng ut i skogen så att hon får komma till häst igen :)
Hon är duktig och försiktig så hon kanske till och md får sitta på min lilla plutt också .. får se... kanske bäst  att jag ta Nipeta i alla fall eftersom jag själv inte fått rida henne så många gånger ^^ jag vill ju få testa och se hur min framtida stjärna blir bättre och ha nåt att utgå ifrån :)
/ ella
p.s slänger in en bild från i somras :) bjuder på den ^^  tagen av pappa, såklart. visst är han duktig? :) jag har jätte tur som har honom. :)
picture one again

"Hide your face so the world will never find you... "

Vilken total usel dag egentligen! förutom (självklart) den korta turen ner till stan med Sally Lillie Rindebratt och våran lilla krock med Josefine Frykberg så har denna dag varit den värsta på länge...:'/ börjar morgonen med att gå upp tidigt, när jag la mig sent, trots min egentliga sovmorgon för att släppa ut hästar, hoppar över frukosten, borsta tänderna i stallet blev biten hårt av en häst, AJJJJJ TUSAN, (inte nån av mina egna) och sedan direkt till skolan.  Där börjar skolan med Kemi sen engelska och sist DUN DUN DAAAAAH : Fysik prov som gick totalt åt helvete. Har ärligt talat aldrig gjort så totaluselt i hela mitt liv!:'/ Fan vad misslyckat! Inprincip samma uppgifter som man suttit och tyckt var så lätta att förstå i några veckor kunde jag inte ens läsa vad det stod. Fick ont i huvudet, trodde jag skulle spy eller svimma och ville bara 1. gråta hysteriskt eller 2. springa därifrån och sedan hoppa av en bro.... Jag hade helt ärligt pluggat ganska mycket men ändå gick det åt skogen! Fan jag önskar att jag inte vaknade imorse! Dumma elanor, din korkade jävel, varför ska du bli sjuk för! DET MÅSTE ha med det att göra! NEH USSH ! Sedan en ca 2h ridtur ut i skogen med Shahina i detta kalla vinter väder och en ca halvtimmes lång promenad med Nipeta, som föresten är bättre i benen och vi kommer antagligen låta Våra små Ston gå ut med de andra till helgen!
Japp. nu till att göra klart engelsk läxan
Ciao!

Helg repetition och Nipetas+min andra ridtur

WRAAAAAAK!
föråt men jag behöver flumma av mig lite till.... xD
Idag var det helg-rep igen för musikalen, och det går jätte bra ju! :D fick inte sjunga nåt idag, utan det var mycket lyssna och sedan en replik C: kunde bara vara där halva tiden dock... men jag är som alltid---->glad i alla fall<----- :D speciellt  glad är jag eftersom jag idag fick rida Nipeta för andra gången någonsin och för första gången hemma! :D Shahina fick vara med som stöd och som trygghet för vår lilla ängel. Nipeta är verkligen fäst vid henne. <3
Gick jätte bra. Mon Ange var lite tittig men annars så flöt våran lilla skritt-runda på fint.  hOn är ju, tyvärr, inte helt frisk än men på god väg! Snart så!
Då kommer det gå undan >:D
Ska sova nu, i morgon ska jag plugga och hjälpa Amanda med hennes dressyr tävling!! :D (hålla häst+ta kort+göra i ordning+vara allmänt stöd)
ushh.. vilket konstig väder
ella

Sjuk... igen...typiskt =.=''

Under fysiken igår så blev jag helt plötsligt jätte snurrig, fick jätte ont i huvudet och ville spy. Jag kunde knappt kontrollera vad jag sa och när läraren börjar fråga om gymnasiemässan som är idag, tisdag, så har jag fortfarande inte riktigt någon aning om vad jag svarade! Läskigt.. Pinsamt(kanske)... konstigt...
*Brrrrrrrr* och hela tiden dessa värme ändringar. Ena sekunden, som nu, är det jätte kallt och andra är det stek hett. Nu har jag i alla fall fått stanna hemma och borde nog ta det lugnt, annars blir jag nog ännu snurrigare. Kanske borde läsa lite biologi också...
Orkade verkligen inte vara i stallet igår (så himla trött och illa mående var jag) och mina föräldrar tyckte synd om mig.
Varför ska jag vara den som blir sjuk hela tiden nu! Jag har aldrig varit sån som blir sjuk ofta, tills nu! Det här är den TREDJE skoldagen jag missar den här terminen! Oftast kanske jag missar 2gånger/år.
Olyckligt att jag ska behöva bli en sjukling, bara för det!
Ussh, gick och la mig innan 10 igår och vaknade nyss, fortfarande så himla trött. MEN allt jag kan tänka på är att Shahina inte reds igår och att vi har prov på torsdag.
Som avslutning på detta bittra inlägg vill jag bara påpeka att det snöar ute och att det kanske får mig på bättre humör!
Snart, kanske, jag kan börja använda mina fina vinterstövlar :)
saknar ändå sommarn
slänger in en bild på Nipeta bara för att hon är så söt!
Tagen den 6 nov 2010
/elanor

Välkommen hem mon petite Ange :)

Söndag
Efter lite trubbel fick vi tillslut hem vår nya lilla skönhet. *lycka* Jag tror, och hoppas, att hon kommer trivas här med oss och i morgon ska hon få hälsa på de andra hästarna lite mer ordentligt, i alla fall Shahina :) Nipeta är verkligen en ängel, men när vi skulle lasta fick hon lite panik när vi tillslut fick in henne i transporten, hon började sparka och stegrade sig över den främre bommen minst tre gånger, enligt mamma, innan vi tillslut tvingades ta ut henne igen... Innan vi hann lossa av bakbommen sparkade hon helt enkel av den... Fy, vilken syn det var: En sådan liten ängel bli så rädd och få ett sådant utbrott. Jag var kort sagt panikslagen, nästan spy-färdig och snurrig. Hon fick lite lugnande och veterinär tillkallades. Han sa mer eller mindre att vi inte skulle oroa oss för mycket och att såren som hon nu införskaffat på benen i, den nu insparkade, transporten var antagligen bara ytliga och att de såren som hon fått på ansiktet var som "skrapsår."
"Vad är då ett riktigt sår" undrar man, men visst är man tacksam att Gud inte tog tillbaka denna Ängel som vi nu fått.
Hon verkar må hyfsat bra nu men får se till att såren läker snabbt:) Hon var jätte duktig när vi tvättade ur dem och verkade stor-trivas efter hon blivit borstad och matad. :)
Får informera mer i morgon, eller snarare senare "idag" , men allt verkar vara väl nu!
Tack Mamma!! x 1000 <3
Det skulle inte gått utan dig, så klart! Och också tack för hjälpen idag snälla Ella och hennes man, och Julia.
For Hope and Love,
elanor